Шефът на СДВР ст. ком. Ивайло Иванов
Шефът на СДВР ст. ком. Ивайло Иванов / БГНЕС
Не е използвана физическа сила и полицейска техника при днешните протести в страната. Това обявиха на извънреден брифинг в СДВР главен комисар Христо Терзийски и старши комисар Ивайло Иванов.
 
Движението по блокираните по-рано пътни артерии е пуснато.

Протести и автошествия в цялата страна срещу цените на горивата
 
Остава блокирано движението на Орлов мост в София, където има малка група протестиращи. Остава блокирано и движението по главната пътна артерия София - Варна, където протестиращите във Велико Търново организираха блокадата спонтанно. Не е ясно колко време ще продължи блокадата във Велико Търново, но протестът протича мирно. Чуват се скандирани с призиви за "оставка". Има полицейско присъствие.
 
Най-високо е било напрежението между протестиращи и граждани при блокадата на международен път Е-79, където движенето между Благоевград и Кулата остана спряно над четири часа. Протестиращите затвориха и обходния маршрут, който служителите от ОДМВР-Благоевград бяха осигурили.

Камион се вряза в група протестиращи на път край Благоевград (ВИДЕО)
 
„Никъде не допуснахме нарушения на обществения ред или някакви стълкновения между протестиращи и непротестиращи“, категоричен е главен комисар Христо Терзийски.
 
При една от блокадите на Орлов мост в столицата е имало малък инцидент с преминаващ автомобил, който е блъснал леко един от протестиращите. Той е прегледан в ИСУЛ, където е установено, че няма травми.
БГНЕС