/ Sofia Photo Agency, архив
През 2018-а София ще бъде европейска столица на спорта
През 2018-а София ще бъде европейска столица на спорта
93882
През 2018-а София ще бъде европейска столица на спорта
  • През 2018-а София ще бъде европейска столица на спорта
30 училища и детски градини в София ще се ремонтират това лято.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова съобщи, че общината ще инвестира и в реновирането на физкултурните салони и изграждането на такива, където липсват. В последните дни от учебната година 48 ОУ в квартал "Банишора" се сдоби с изцяло нова спортна зала. За строежа на салона от "Москавска"33 са дали близо половин милион лева.
 
С настъпването на лятото децата излизат във ваканция. На тяхно място в училище обаче влизат майстори, които до есента ще обновят близо 30 школа и детски градини. Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че в момента продължават ремонтните дейности в Първа английска гимназия, които протичаха и по време на учебната дейност. "Изгражда се ново разширение на първа английска гимназия. Работата там върви по график", увери тя.  
 
През 2018-а София ще бъде европейска столица на спорта. Затова от общината възнамеряват да се фокусират и върху физкултурните салони в училищата.
 

Sofia Photo Agency, архив


"Имаме още малко, проектирали сме още пет, за да може всяка училище в София да има физкултурен салон", каза Фандъкова. Такъв вече има в столичното 48-о ОУ. Изцяло нов салон ще имат и възпитаниците на 9-та Френска гимназия.