Пускат парното в София
Пускат парното в София / снимка: Thinkstock/Getty Images
Пускат парното в София
82349
Пускат парното в София
  • Пускат парното в София

Започва поетапно пускане на парното в София. Първо ще бъде включено отоплението в детските градини, училищата и здравните заведения в столицата.

На следващ етап ще бъде пуснато парното на клиентите в жилищните сгради във всички райони, а последно ще се пусне отоплението и на административните сгради и стопанските потребители.

Това съобщиха от "Топлофикация София", във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващите дни. От дружеството напомнят да се отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

Също така трябва да се проверят електронните уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят им е угаснал, незабавно трябва да се потърси съдействие от обслужващата фирма - топлинен счетоводител. Желаещите включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.