Столичани се събраха на протест пред Съдебната палата скандирайки с табели „Стоп на терора срещу животните, стоп на насилието!“ в подкрепа на кучето Мечо и други животни станали жертва на насилие.
 

„Много преживявам това, което стана с Мечо, искам максимална присъда и това никога да не се повтаря и да не се налага да идваме повече тук“. Това заяви през сълзи Виргиния Христова. „Аз също имам домашен любимец и съм му спасила живота, защото беше в риск, не го оставих! Искаме строг закон и спазването му от всички политици в страната“, подчерта още тя.
 

БГНЕС


„Протестираме срещу насилието на животни под каквато и да е форма, без значение било то улични или домашни, и протестираме срещу бездействието на институциите, които очевидно не се интересуват нито от животните в България, нито от хората. Те разчитат само на група хора, протестирайки пред съдебната палата, да покажат проблемите. Случаят с Мечо е само един от многото, ние искаме справедливо наказание за насилниците- максималната допустима от закона присъда“. Това заяви и Андриана Нанова.

„В момента протестираме не само срещу насилието върху Мечо, но и върху много друг животни. Това са хора, които не се контролират и са опасни за всички. Може би насилникът на Мечо отново ще получи минимална присъда, както винаги до сега, но аз искам той да получи минимум 5 години затвор“, коментира Десислава Делчева, също част от протестиращите.

Софийският градски съд остави в ареста Захари Шулев, обвиненият за малтретиране на кучето Мечо. По делото има данни, че това не и първият път, в който Шулев проявява особена жестокост към животни. Съдът прие, че няма реална опасност да се укрие, но може да извърши друго престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.
 
БГНЕС