/ iStock/Getty Images
Строеж без документи е открит по време на проверка, възложена от / Върховна административна прокуратура ВАП/ в района на ловно стопанство "Искър" в Пасарел, съобщиха от държавното обвинение.

По време на възложена от ВАП Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) са открили строеж на два етажа, за който не са представени документи.

Във ВАП е образувана преписка по повод публикация в новинарски сайт от 4 август. В статията са изложени обстоятелства за това, че дружество работи по съвместен договор с ловно стопанство "Искър" на територията, под обхвата на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП ДП) към Министерството на земеделието, храните и горите, като в тази връзка се извършва строителство на хотелски комплекс върху държавна гора.

По време на проверката на място, извършена от МЗХГ е било установено, че има наличие на "груб строеж", с изпълнен покрив, стоманобетонова монолитна конструкция на два етажа в най-високата си част. В хода на проверката от дружеството не са предоставени документи, относими към констатирания

Във ВАП е постъпил и доклад от проверка, извършена от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), който също сочи на липса на документи за строежа, както и на данни за одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж в поземлен имот в Пасарел, район "Панчарево".
БТА