Бащата на убитото момче призова младата двойка да бъде запомнена
Втори ден хора се събраха на лобното място на двамата младежи, които загинаха на столичния булевард „Сливница”. Протестиращите поискаха промени - ограничения на скоростта и мерки, които да спрат инцидентите в района, съобщи NOVA. Явор и Ани бяха прегазени на пешеходна пътека.

БТА

В емоционална изповед бащата на 22-годишния Явор поиска да спре войната по пътищата

Жертвите на тежката катастрофа на „Сливница” се готвели за сватба

Явор и приятелката му Ани били заедно от две години. В нощта, в която загубиха животите си, се прибирали вкъщи. Блокът им е на метри от пешеходната пътека. Явор се занимавал с любителска фотография.

Протест в памет на двамата загинали пешеходци в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Този монотонен разговор, който събитието предполага, че трябва да се води, не отива на Явор. Човек, на когото усмивката не му слизаше от лицето, човек, който нямаше скрупули да каже каквото иска. Но в същото време много уважителен към жените и възрастните хора, направо се възхищавам докато говоря за човек като него”, казва приятелят му Петър Будинов, с когото доскоро снимали рамо до рамо. На събитията им често идвала и Ани. „Знам, че поддържаха връзка от разстояние. Чакаха да могат да се насладят докрай на възможността да са заедно. За съжаление продължи твърде кратко”, допълва Петър.

БТА

Все още няма официален отговор с каква скорост се е движил шофьорът.

БТА

NOVA