„Искрени, най-човешки, най-чисти съболезнования. Знам, че е трагедия, голяма трагедия, неописуема трагедия. Лошото е, че не са два живота. Това са три съсипани живота”, каза пред NOVA Марио Антонов - баща на шофьора, блъснал двама младежи на столичния бул. „Сливница”.

В първите минути на 8 май катастрофата с две жертви преобръща живота и на семейството на 18-годишния Адриан Антонов.  

Жертвите на тежката катастрофа на „Сливница” се готвели за сватба

„Ние сме в шок, много ни боли за децата. Нямам сила. Пием лекарства и плачем за тези деца, които са загинали, и за нашето. Никой не е искал да стане тази трагедия”, каза Жана - бабата на момчето.

Младежът никога не е употребявал алкохол или наркотици, твърди баща му. „Това не е начинът му на живот. Той е дете за пример, не че е мой син. Не мога да си го обясня - не е джигит и не обича високите скорости”, допълва бащата.

Колата му купили като подарък за завършването. „Той често минава оттам, защото има приятелка в „Люлин”. Почти всяка вечер минаваше”, обяснява Антонов.

Автотехническа експертиза ще установи скоростта, с която се е движил автомобилът. „Производство от над 25 години, което е с възможно най-малкият двигател. Аз тази кола не смятам, че може да вдигне повече от 100 километра и на магистрала”, коментира защитникът.

Според адвоката 18-годишният младеж не помни почти нищо от катастрофата. „В шок е, който, според мен, го поставя в момента в едно положение абсолютно да не може адекватно да възпроизведе ситуацията. Той, на практика, не е възприел въобще пешеходци”, коментира Марковски.

Разказът на Адриан бил оскъден. Спомнял си светофара, включен на мигаща жълта светлина заради късния час.

„Трябва да се установява кои са били насрещнодвижещите се коли и евентуално неговата възможност за зрителни възприятия. Че е имало светлини от другата страна, които са го заслепявали”, каза още Марковски.

Днес излязоха кръвните проби на шофьора. Според тях не е употребил алкохол или наркотици преди да седне зад волана. Тепърва ще се търсят записи от камери, които може би са уловили момента на удара, защото поне на този етап такива няма.

Готови са кръвните проби на шофьора, причинил катастрофата на „Сливница“

„И челното стъкло, и деформации по колата, то няма как да не усетиш удара. Момчето в никой случай не е проявило желание да бяга или да се отклонява. След удара, след като блъска пешеходците в автомобила, продължава инерционно и се блъска в стълб”, разкри адвокатът.

Причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, а инцидентът е в зоната на пешеходна пътека. Това обвинение е повдигнала прокуратурата на 18-годишното момче. 

Адриан Антонов ще даде обяснения в съдебната зала, след като мине първоначалният му шок, уверява Марковски.

Припомняме, че младият шофьор с книжка от 3 месеца блъсна и уби двама души на бул. „Сливница” в София в понеделник. Инцидентът е станал на пешеходна пътека, където жертвите пресичали. След като ги ударил, водачът забил колата си в стълб.
NOVA