От днес до 12 май ще се мият улици в район Средец
От днес до 12 май ще се мият улици в район Средец / cнимкa: Sofia Photo Agency

От днес до 12 май от 7.30 до 17.30 часа ще се извършва машинно миене на улици в район "Средец", съобщи пресцентърът на Столичната община. Служители на "Титан Чистота София" ще мият улици в района на булевардите "Цар Освободител", "Васил Левски", "Фритьоф Нансен", "Витоша", площадите "Атанас Буров", "Княз Александър Батенберг", "Народно събрание".

Затварянето на улиците ще става поетапно и на определени участъци от тях така, че движението и удобството на гражданите да се затруднява за възможно най-кратко време, като измитите участъци от уличните платна ще бъдат освобождавани за движение веднага.

В районите, които ще се почистват, миенето ще се извършва и под паркиралите автомобили. В случаи, когато неправилно паркирали моторни превозни средства пречат на техниката да работи, автомобилите ще бъдат премествани принудително.

Столична община призовава живущите и гостите на града да спазват правилата за движение и да съдействат по този начин миенето на вътрешнокварталните улици да става бързо и ефективно.