В парковете и градините на София вече разцъфнаха различни видове от едно от най-красивите цветя – розата. Цветовете на благородното растение красят "Борисовата градина", парка на НДК, Южен парк, градините пред Националната библиотека „св.св.Кирил и Методий“, „Св.Климент Охридски“, „Докторски паметник“, Градската градина, както и покрай столичните булеварди „България“, „Сливница“, „Цариградско шосе“, „Македония“ и на „Моста на влюбените“.
В парковете и градините на София вече разцъфнаха различни видове от едно от най-красивите цветя – розата. Цветовете на благородното растение красят "Борисовата градина", парка на НДК, Южен парк, градините пред Националната библиотека „св.св.Кирил и Методий“, „Св.Климент Охридски“, „Докторски паметник“, Градската градина, както и покрай столичните булеварди „България“, „Сливница“, „Цариградско шосе“, „Македония“ и на „Моста на влюбените“. / Столична община
Четири стават зоните с безплатен достъп до Wi-Fi интернет в три от най-посещаваните паркове на столицата.

Две от зоните с безжичен интернет са в Южния парк – до входовете от страна на ул. „Бяла черква“ и ул. „Нишава“. Другите локации, в които посетителите могат да ползват свободно Wi-Fi, са съответно в Борисовата градина и Докторската градина.

Проектът на Столична община, осъществен съвместно с един от големите мобилни оператора, включва също и специална начална страница, която ще се зарежда на всеки смартфон при използване на Wi-Fi мрежата в тези зони и ще дава информация за предстоящи събития от културния и спортния живот на града.

В Wi-Fi зоните в Южния парк е поставена и иновативна Wi-Fi пейка, със специално соларно зареждане. Пейката ще предоставя възможност на гражданите и гостите на София да заредят смартфона си и да използват свободно Wi-Fi интернет по време на разходка или работа на открито в близост до пейката.