/ Георги Димитров
Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" призоваха кмета на София Васил Терзиев да не позволява провеждането на шествието "София прайд" навръх Черешова задушница, съобщиха от пресцентъра на групата.

Подобен род събития на територията на града ни трябва да бъдат съобразени преди всичко с българските християнски традиции и обичаи, пише в официална позиция на групата на социалистите в Столичния общински съвет.

"Черешова задушница е ден в християнския календар, в който почитаме паметта на всички починали наши близки. Това е ден за смирение, а не за подобен вид тържества, какъвто е "София прайд". Призоваваме кмета Васил Терзиев да се съобрази с християнския канон и да не допусне този пир върху паметта на починалите", заявяват общинските съветници от БСП.

Тази година "София прайд" ще се състои на площад “Княз Александър I Батенберг” на 22 юни, а новата локация ще бъде домакин на концерта, който предхожда протестното шествие, съобщават организаторите на сайта на събитието. 

Също утре ще бъде "Шествие за семейството" от 10:30 часа от храм-паметника „Св. Александър Невски“, информират от фондация "Консервативно общество".  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Теодора Цанева/БТА