/ iStock/Getty Images
Екипите, ангажирани със снегопочистването в София, започнаха обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града.

Първи сняг в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Работи се на моста на ул. „Марко Семов“ в район „Студентски“, разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите „Витоша“ и „Овча Купел“. В район „Банкя“ се обработват общинските пътища към кварталите „Михайлово“ и „Градоман“, както и към селата Вердикал и Клисура.

Започна обработка на пътните платна и на бул. „Брюксел“. Опесъчават се и пътищата в природен парк "Витоша", "Драгалевци" – "Алеко" и "Бояна" - "Златни мостове", съобщиха от Столична община.

Декември ще ни донесе снега

По нареждане на Столичния инспекторат екипите, ангажирани със снегопочистването на града са в готовност да започнат работа. На 67 стоянки в София са разположени 166 снегорина, които при необходимост ще започнат работа по опесъчаване и отстраняване на снежната покривка от пътните платна.

Напомняме на шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани и изправни автомобили, както и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.
БГНЕС