Нов сняг заваля над столицата, обстановката е нормална
Нов сняг заваля над столицата, обстановката е нормална / cнимкa: Sofia Photo Agency
Нов сняг заваля над столицата, обстановката е нормална
25830
Нов сняг заваля над столицата, обстановката е нормална
  • Нов сняг заваля над столицата, обстановката е нормална

Нормална е обстановката в София при зимни условия, каза пред Дарик зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. По думите му няма закъснения или затруднения в движението на градския транспорт.

"Обстановката в района на жк „Орландовци" също е спокойна, предвид днешната Задушница и по-засиления трафик там", каза още Христов. Столичният инспекторат е разпоредил да бъде обърнато специално внимание на пространствата около църквите и гробищните паркове.

Христов посочи, че не е имало закъснения на почистващите фирми тази сутрин. „Имаше само малко забавяне в „Драгалевци" в последната част на линия 93. Сравнително адекватно фирмите се справиха, опесъчиха", обясни той.

Христов обясни, че още е в сила новата схема за паркиране на снегопочистващите машини по райони в София, за да се спести време от придвижването им до определените маршрути. „Това е особено ценно, когато снеговалежът започва в пиковите часове. Позволява им да направят първата обработка достатъчно бързо", каза той.

Според Любомир Христов вероятна причина за спокойната обстановка на трафика в столицата, предвид обилния снеговалеж е, че е днес е събота. „Все пак е почивен ден, градският транспорт се движи нормално. Създадена е и организация на движението", уточни той.