/ БГНЕС, архив
В понеделник започва още един мащабен ремонт в центъра на София, който ще обхване зоната около храм-паметника „Свети Александър Невски”, градинките на „Кристал” и „Св. Климент Охридски”, както и част от улиците „Оборище”, „Париж”, „Дунав” и „Московска”.
 
Тротоарите ще бъдат подновени, ще има ново осветление, а в градинките алеите ще бъдат ремонтирани, доозеленени и ще бъде подновено парковото обзавеждане. Това съобщиха днес кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по транспорта - Евгени Крусев. За следващата година ще остане ремонтът на площад „Народно събрание”. 
 
През юли започва ремонт по бул. „Васил Левски”

Ремонтът около „Св. Александър Невски” е сложен заради туристическия интерес в тази зона. Реконструкцията на т.нар. „Зона 4” ще струва близо 22,5 млн. лева, от които 19 млн. лева са по ОП „Региони в растеж”.
 
Първият етап на ремонтните дейности трябва да приключи през ноември. Фирмата изпълнител - „ПСТ Груп”, ще дължи 180 000 лева за всеки разсрочен ден и почти 1 млн. лева за некачествено изпълнение. След ремонта осветителните тела ще са с енергоспестяващи крушки, кофите за боклук ще са подземни и настилката по улиците ще бъде освежена, където е нужно.
 
Нови промени на движението в София заради ремонта на "Граф Игнатиев"

Паралелно със зона 4, още в неделя започват и други ремонти. 15% от ремонта на ул. „Граф Игнатиев” и прилежащите и територии е готов, казаха от Столичната община, а подземните комуникации в затворените участъци са напълно готови. От понеделник предстои промяна на движението.
 
За 2019 г. година остава ремонтът на бул. „Цар Освободител” и площад „Народно събрание”.