/ IStock
С одобрено от съда споразумение е приключило наказателното производство срещу В.Д., привлечен в качеството на обвиняем от Софийска градска прокуратура за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал.2 от НК.

Подсъдимият, на 29 годишна възраст, се е признал за виновен за това, че на 18.08.2020 в село Чепинци, обл. София, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества – коноп, амфетамини и метамфетамини, на обща стойност петнадесет хиляди и деветнадесет лева. Деянието е било извършено в условията на опасен рецидив, след като В.Д. е изтърпял две отделни присъди преди това - от две години условно с четири години изпитателен срок и от три години ефективно при строг режим на изтърпяване, като и двете присъди  са за държане на наркотични  вещества с цел разпространение.

С определение Софийски градски съд е наложил наказание от три години и шест месеца „лишаване от свобода“ ефективно при първоначален строг режим, както и глоба в размер на осемнадесет хиляди лева, което има последиците на влязла в сила присъда.