Големият пожар, избухнал снощи в склад за храни в района на бул. „Никола Мушанов” в столичния квартал „Красна поляна“, е овладян, съобщиха от МВР.

Пожарът избухна снощи около 20.00 ч. Веднага бяха насочени 10 пожарни екипа и линейки, а мястото бе отцепено от полиция. Пострадали са леко двама души от обгазяване.
 
Голям пожар в София, изгоря търговски склад (ВИДЕО)
 

БГНЕС


Пожарогасителните действия се ръководиха лично от директора на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов, към който бе сформиран временен оперативен щаб. От Столична община допълнително осигуриха водоноски.
 
 

 

Публикувахте от Сем.иванови Иванови Пенкови в 4 май 2018 г.

Един от пострадалите при пожара е огнеборец, съобщи директорът на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов. Той е прегледан в „Пирогов“, след това се е върнал на мястото на инцидента, за да продължи гасенето, добави Гетов. Другият пострадал е бил обгазен - това е служител от охраната на съседната фирма, който също е прегледан в спешния институт и изписан.
 

БГНЕС


Ситуацията е овладяна още снощи, днес се потушават евентуални останали огнища. Тази сутрин Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) потвърди, че няма превишение на показателите за качеството на въздуха след пожара. Измерените стойности не превишават пределно допустимите концентрации, увериха експертите. Те са извършили измерването на показателите с Мобилна автоматична станция.
 

БГНЕС


В близост до мястото на пожара се намира болница „Надежда”, от която бяха евакуирани в северната част на сградата 67 пациенти, сред тях 29 новородени, с оглед на тяхната сигурност.