/ БГНЕС, архив
До идния четвъртък трябва да са приключили ремонтните дейности по бул. "Тодор Каблешков" и да бъде пуснато движението по него, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес заедно със заместник-кмета Евгени Крусев провери строителните дейности.

До края на юли пускат движението по ремонтирания бул. „Тодор Каблешков“ в София

Тя посочи, че това е първият обект от тазгодишните строителни ремонтни дейности, който ще бъде готов. Много сериозни санкции са заложени при сключването на договорите - за просрочие се дължат 75000 лв. на ден, а до 300 хиляди лева е санкцията за лошо качество, каза кметът и допълни, че отстраняването на дефектите е за сметка на изпълнителя. Кметът посочи, че в този участък са изпълнени освен пътно-ремонтните дейности - настилки, тротоари и осветление, но и водопровод и канализация.

Веднага щом се отвори бул. "Тодор Каблешков", ще започне разширението на бул. "Монтевидео" в участъка от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков", каза Фандъкова.

Предстои тежък ремонтен сезон в София - вижте къде (ВИДЕО)

От понеделник започват ремонтни дейности и по бул. "Пенчо Славейков", където ще се изграждат входовете към метростанцията на Медицинска академия. По думите на кмета движението по бул. "Пенчо Славейков" ще се стесни чувствително. Освен дейностите по метростанцията в този участък - от бул. "Прага" до бул. "Витоша", ще се направи цялостна реконструкция на булеварда.

Заместник-кметът Евгени Крусев посочи, че от неделя се отваря за движение затворената досега съседна улица "Св. Георги Софийски". Ще направим всичко възможно до септември-октомври да бъде отворен този участък на булевард "Пенчо Славейков", каза още Крусев. Междувременно той ще има срещи с ръководителите на болниците в района за организиране на цялостните маршрути за движение на линейките по време на ремонта на булеварда.
БТА