Заради високото замърсяване на въздуха в София днес и в петък паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде безплатно.

Към 7:30 часа тази сутрин най-замърсен е въздух в квартал „Факултета” – 165 µg/m³, станцията в "Орландовци" също показва голямо превишение на нормите, както и в небезизвестния "Коньовица", предаде БГНЕС, цитирайки данните на AirSofia.info.

Георги Димитров

Паркингите на метрото са шест и са разположени на бул. „Цариградско шосе“ при Интер експо център, на бул.“Джеймс Баучер“ и бул.“Черни връх“, при „Бизнес парк София“, два паркинга на метростнация „Бели Дунав“ и в центъра на метростанция „Стадион Васил Левски“.

От „Московска” 33 призовават гражданите при отопление да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление.

Георги Димитров

Столична община отново призовава гражданите да предадат старите си гуми на определените за целта места. Така ще бъде предотвратена възможността от замърсяване околната среда, както и евентуално изгаряне. Столичен инспекторат организира за четвърти пореден път предаване на стари гуми в район „Нови Искър“ в кв. „Курило“ на адрес ул. „Чавдар войвода“ срещу пощенския клон на 5 декември от 10.00 до 16.00 ч.

Само за три дни при предишните инициативи в района в селата Локорско, Доброславци и Световрачане бяха събрани над 700 негодни за употреба гуми, а от началото на ноември над 3500.