Локви и кал около новите метростанции (ВИДЕО)
Локви и кал около новите метростанции (ВИДЕО) / снимка: Novanews.bg

Локви и кал около някои от чисто новите станции на метрото, които ще заработят от 2 април, съобщава Нова телевизия.

Поле разделя станцията „Софийска Света гора" със сградите в близост. По калния път се налага всеки ден по два пъти да минава и инж. Стефан Вучков, който работи в района. „Аз мисля, че няма да коства големи усилия да се направи. Ако трябва един пласт асфалт, нещо, но да се комуникира. Това ще бъде удобство и за логистичните центрове, които са в близост", заяви Вучков.

„Тази метростанция изпреварва развитието на района. Виждаме кръгово движение, което свършва в кален, черен път. Хубаво беше да се синхронизират строителствата на улиците, за да може, когато се отвори метростанцията, да има приходяща инфраструктура", на мнение е Гергин Борисов от „Спаси София".

Ще има ли приходяща инфраструктура тук, все още не е ясно. Това обаче не е единственият проблем с тази метростанция - от организацията „Спаси София" изпратиха снимка, от която се вижда, че е увреден един от новите надземни тунели. Фирмата изпълнител ще трябва да поправи счупеният елемент, но когато се стопли времето.

„Озеленяване, затревяване, на места има да се садят дървета, но трябва да може да се влезе в тези райони. В момента, ако влезе машина там, тя потъва", разказа изпълнителният директор на „Метрополитен АД" Стоян Братоев.

Братоев все пак се похвали, че като конструкции, като довършителни работи, метрото е направено на изключително високо качество.

Традиционно, по новите участъци на 2 април ще се возим безплатно. От центъра до летището вече ще стигаме само за 20 минути.

Източник: Novanews.bg