"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на София, съобщиха от дружеството.

Във връзка с изграждане на водомерна шахта по бул. „Сливница“, кв. „Република“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода“ в района на: кв. „Република“, м. Трънска махала и ул. „Банско шосе“ до № 110.

„Софийска вода“ с нов и модерен начин за директно плащане на задълженията

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Банско шосе“ на кръстовището с ул. „Земеделска“.

Във връзка с ремонт на спирателен кран по ул. „Купените“, жк. „Бъкстон“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода“ в района на: ул. „Купените“ от ул. „Александър С. Пушкин“ до ул. „Кота 1050“, ул. „Кота 1050“ от ул. „Преки път“ до ул. „Народен певец“ и ул. „Народен певец“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Купените“ на кръстовището с ул. „Александър С. Пушкин“.

Във връзка с подмяна на уличен водопровод по ул. „Бисер“, жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода“ в района на: ул. „Бисер“ от ул. „Лозенец“ до ул. „Ралица“ и ул. „Капитан Андреев“ от ул. „Лозенец“ до ул. „Криволак“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Бисер“ на кръстовището на ул. „Ралица“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 080/0 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.