„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от дружеството.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Проф. Христо Вакарелски“ и бул. „Д-р. Г. М. Димитров“, жк. „Студентски град“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Д-р Г. М. Димитров“ от ул. „Проф. Христо Вакарелски“ до ул. „21-ви век“

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода", живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Високата цена на тока е на път да удави ВиК сектора у нас

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Д-р Г. М. Димитров“ на кръстовището с ул. „Проф. Христо Вакарелски“.

На 16 февруари 2022 г. (сряда) във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Цанко Церковски“, жк. „Лозенец“, се налага спиране на водо-подаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Цанко Церковски“ от бул. „Драган Цанков“ до бул. „Христо Смирненски“ и ул. „Сава Огнянов“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Цанко Церковски“ на кръстовището с ул. „Сава Огнянов“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.