Кола изхвърча от пътя в района на Ботевградско шосе. Шофьорът е изгубил управлението на автомобилаи и е паднал в река Искър, а спътникът му е починал.

Инцидентът е станал през нощта около 03:00 часа. Шофьорът при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, докато се е движел по бул. "Ботевградско шосе" в посока ул. "Челопеченско шосе", в района на моста над  река Искър, е нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е изгубил контрол над автомобила и е паднал в реката.

При удара е починал намиращият се на предна дясна седалка пътник - на 46 години. Водачът е избягал от местопроизшествието, но  след издирване е бил открит от органите  на реда.

Шофьорът е управлявал превозното средство без да има необходимата правоспособност, след като е бил осъждан условно на  шест месеца лишаване от свобода за управление на МПС след употреба на алкохол и му е било отнето свидетелството за правоуправление.


На място сутринта се образува огромно задръстване, съобщи NOVA. По информация от Спешна помощ, сигналът за автомобила в реката е подаден в 07:50 часа сутринта. Спешни екипи пристигат на място за 6 минути. В автомобила намират загинал 46-годишен мъж.

Шофьор на бетоновоз блъсна пешеходец и избяга

Шофьорът е избягал след инцидента, но по-късно е задържан. Софийската градска прокуратура му повдигна обвинение за причинена катастрофа със смъртен случай, съобщиха от обвинението.

Той е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Предстои внасяне в съда на  искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава с назначаване на експертизи и разпит на свидетели.