Обработки със смеси срещу заледяване са извършени тази нощ във всичките 24 района на София, съобщиха от Столична община.

На терен 140 снегопочистващи машини са обработвали трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци, мостове, както и Южната дъга на околовръстен път и общинските пътища в районите „Витоша“, „Панчарево“, „Нови Искър“. 

Жълт код за силен дъжд в петък, през уикенда отново обилни снеговалежи

Продължават обработки в районите „Средец“, „Възраждане“, „Оборище“, „Овча купел“, „Красно село“.  В Природен парк „Витоша“ са опесъчени двата пътя „Драгалевци - Алеко“ и „Бояна - Златните мостове“. 

Към момента градският транспорт в София се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути. Почистват се и спирките по линиите на градския транспорт.  Аварийните екипи на Столична община извършват обходи на терен на улици и булеварди и мостови съоръжения. 

От Общината напомнят на шофьорите да тръгват с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост. Очаква се днес снеговалежите в повечето райони на Западна България временно да спрат, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ). 

Значителни валежи от дъжд в Източна България. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България отново ще се активизират. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в източните райони до 9°-10°, в София около 2°.
Ралица Николова, БТА