Неизвестни хулигани рушиха и палиха залата за гимнастика на децата и юношите на ЦСКА, но не успяха да откажат и обезверят спортистите и треньорите им, които започнаха ремонт със свои сили и средства, съобщи NOVA.

По време на карантината уреди от помещението били разграбени, а кабелите за климатиците – изтръгнати и запалени. Залата изглеждала неизползваема, но треньори, деца и доброволци запретнаха ръкави и започнаха ремонт, стартира и дарителска кампания.
Едните с пари, другите с труда си. Сред дарителите са и двама братя (на 6 и на 10 г.), които, без да се колебаят, решили да дарят за ремонта всичките си събрани до този момент пари за лятна почивка на морето – общо 240 лв., спестявани в буркан.

Впечатлени от ентусиазма на гимнастиците на ЦСКА, в събирането на средства се включват и от дарителската платформа Хелп Карма, когато една от основателките й вижда с очите си колко бързо се стига до промяна. И малко преди да свършат парите, отворили дарителска сметка.

Тя е открита и в момента, а оставащите нужни средства са малко над 6 хиляди лева. Те ще са достатъчни за подмяната на ето тази настилка и освежаване на съблекалните и входа. „Хората показаха, че са добри”, каза Ралица Енева от Хелп карма.