/ БГНЕС, архив
Народният театър „Иван Вазов“ обяви началото на проекта „Зад завесата“. В сезона, в който трупата отбелязва 170-годишнината от рождението на своя патрон Иван Вазов, освен специално обучените гидове от театъра, някои от разходките ще се водят и от любими актьори от трупата на театъра.

Инициативата започва на 4 ноември, всеки понеделник между 10:00 и 13:00 ч.

БГНЕС, архив

Театърът отваря вратите си поради огромния интерес от страна на публиката. В рамките на едночасовите културно-опознавателни разходки посетителите ще имат шанса да видят сцените, механизацията, красивите фоайета, ателиетата, където се изработват декори, част от реквизита за спектакли, да надникнат в гримьорните, където актьорите се подготвят за представления, както и в гардероба, където се съхраняват костюми от актуални и минали представления.

Това ще бъде съчетано с богат разказ за миналото и настоящето на театъра, който съществува като самостоятелен град с повече от 250-те си щатни и гостуващи актьори, и почти толкова технически и административен екип.

БГНЕС, архив

В плановете за развитие на кампанията „Зад завесата“ е и организирането на тематични разходки - с акцент върху историята, театралните ателиета, реквизит и костюми, както и обиколките, наречени „Да влезеш в кожата на...“, които ще са посветени на конкретни актьори и лични срещи с тях.
БТА