/ БГНЕС
БСП ще излъчи своята номинация за кмет за София през септември, заяви депутатът Георги Свиленски. Той посочи, че синдикалистът Ваня Григорова е само една от 12-те кандидатури и още е рано да се говори за утвърден кандидат.

БСП и „Левицата!“ издигат общ кандидат за кмет на София

"Процедурата по избор е на градска конференция на 2 септември, а в средата на септември Националният съвет на партията трябва да утвърди предложените кандидати", заяви той, предава БНТ.

Общинско здравеопазване, общински детски градини, образование и прозрачно разпределение на средствата на Столична община към търговските дружества - това са част от приоритетите на БСП за управлението на София.

"В местната политика може да се различи точно лявата политика, която е с грижа за хората и другата, която е инкубатор на корупция, моделът, който ние се опитваме 30 години да го покажем на столичани да го спрем", каза Георги Свиленски

Според Свиленски в оставащите два месеца до изборите ще си говорим главно за събарянето на Паметника на съветската армия, защото десните партии нямат друга кауза или предложения към софиянци.

Социалистът посочи политиците "се сещат да събарят паметника", когато идват избори и осъди посегателствата над монумента.

"Най-възмутителното е, че след тези вандалски прояви политическите партии останаха безмълвни. Всички, включително кмета на Столична община, обвиниха момичетата (от палатковия лагер пред паметника - б.р.), че стояли след 22 ч. на незаконен протест. За тези с боксовете и димките нищо не се каза

Георги Свиленски смята, че някой нарочно е подстрекал агитката, която хвърли димки и счупи плочата на паметника миналата седмица.
БНТ