/ Аделина Ангелова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова с критика за косенето на тревата в София. Във Фейсбук профила си тя обяви, че Столичната община ще поеме косенето в район "Красно село", заради несправяне на районната администрация. Кметът обяви, че е имало забавяне и при други районни кметове, но те са го наваксали. В публикацията си кметът приложи и снимки на междублоковите пространства, от които личи, че тревата не е косена. 

трева красно село
Аделина Ангелова

В публикацията си кметът заявява: 

🔴 Заради несправяне на район „Красно село“ със задължението за косене на междублоковите пространства, дейността ще бъде изпълнена от Столична община. 
🔴 Над 1 метър трева на повечето места в кварталите констатираха проверките на Столичния инспекторат, зам.-кмета по екология Десислава Билева и многобройните сигнали от граждани. Даденият срок, 18 май, не беше спазен. 
➡️ Район „Красно село“ отговаря за поддържката на 650 дка зелени площи, за която годишно получава бюджет от 380 хил. лв.  
Заради несправянето с косенето, 30 хил. лв. от тези средства ще бъдат спрени и насочени към дирекция „Зелена система“ на Столична община, която ще извърши задачата. Неприятна последица от неокосените площи е и невъзможността да се направи втора обработка срещу кърлежи
➡️ Екипите констатираха по-голямо забавяне при косенето и в районите „Триадица“, „Надежда“ и „Лозенец“, но кметовете по места предприеха мерки за наваксване.  

трева красно село
Аделина Ангелова