Единственото по рода си заведение у нас, в което посетителите могат да се наслаждават на любимите на Кралица Елизабет II порода кучета - коргита, се намира в столицата и се радва на огромен интерес от страна на посетителите.

БГНЕС

Любителите на сладки изкушения могат освен да се порадват на кученцата, да се включат и в сладкарски курс. Още от студентските ми години винаги съм имала мечта да отворя заведение. Минах през различни концепции, докато преди 7 години се сдобих с корги и се влюбих страшно много в тази порода.

Корги преплува 11 километра, за да се върне у дома

Основах Националния корги клуб за България, и някак съвсем логично беше да отворим и заведение, където общността на коргитата и всички любители на тази порода да могат да се събират и да участват в интересни и забавни събития.

БГНЕС

Това заяви Габриела Стоименова, собственик на столичното заведение Corgi's Cafe. “Породата страшно много се популяризира в последните години. Идват посетители при нас дори и от чужбина и други градове в България, което нас много ни радва.

БГНЕС

Считаме, че приемат позитивно това, което сме направили и харесват нашата идея. Намират го за нещо различно за нашите географски ширини, нещо ново и с удоволствие ни посещават, за да погушкат нашите четириноги любимци”, добави Стоименова.

БГНЕС

БГНЕС

Тя каза, че посетителите искат да прекарват по-дълго време с кученцата и уточни, че те запознават посетителите с природата и характера на кученцата.

БГНЕС

“За кучета - кучешко кафене да го наречем, е единственото такова в България. Ние знаем за едно страхотно котешко кафе във Варна, където пък хората, които са любители на котенцата, могат да отидат и да погушкат тези представители”, коментира тя.

БГНЕС

Кафенето често включва и посетителите си в сладки изкушения, като те сами изработват бисквитки във формата на куче корги. 
БГНЕС