Дърво падна и уби мъж в Борисовата градина (СНИМКИ)
Дърво падна и уби мъж в Борисовата градина (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС
Дърво падна и уби мъж в „Борисовата градина“
82435
Дърво падна и уби мъж в „Борисовата градина“
  • Дърво падна и уби мъж в „Борисовата градина“

Мъж загина нелепо, след като беше премазан от дърво в Борисовата градина в столицата. Инцидентът е станал е в гориста част на парка на една от пътеките, на метри от бул. „Драган Цанков". Въпреки опасността от подобни злополуки в парка няма предупредителни табели, казаха от общината, но гарантираха, че извършват редовни проверки.

Дърво падна и уби мъж в Борисовата градина (СНИМКИ)
netinfo

За инцидента се разбра около 12:30 ч. На мястото незабавно пристигат екипи на полицията, „Спешна помощ" и Столичната община, но се оказва, че затиснатият от дървото мъж вече е починал. Според заместник-кметът с ресор Екология Мария Бояджийска, която също присъства на мястото по време на експертния оглед, не даде яснота какви са причините, довели до падането на дървото.

Мъж почина след удар от дърво край Рудозем

„Дървото, което е паднало, се намира на алея, която за последните три-четири дни са премахнати над три-четири дървета, констатирани от лесоинженерите на Дирекция „Зелена система". Проверките се извършват постоянно. За конкретното дърво дали има проучване и възлагане за премахване, в момента не мога да ви кажа", каза тя.

Дърво падна и уби мъж в Борисовата градина (СНИМКИ)
netinfo

Бояджийска допълни, че не са слагани обезопасителни табели и припомни, че горската част на Борисовата градина е над 3000 декара, но алеите, които са масово посещавани, се проверяват ежедневно. В централната част на Борисовата градина през тази година са премахнати над 90 опасни дървета.

За поддържане на растителността в горската част на Борисовата градина СО има подписан договор с фирма „Жиро-М". Опитахме се да получим повече информация за тяхната дейност в парка и да разберем дали в района на алеята, където е станал трагичния инцидент, е осъществявана профилактика. Техническият ръководител на фирмата Иван Иванов категорично отказа коментар.

Дърво падна и уби мъж в Борисовата градина (СНИМКИ)
netinfo

От общината изразиха съболезнования към семейството на загиналия мъж и заявиха, че в района на инцидента ще бъдат направени нови проверки за опасни дървета. Подобен инцидент стана през юли м.г., когато 70- годишен мъж загина след като беше премазан от дърво в парковата част на Борисовата градина.