/ ThinkStock/Getty Images
"Топлофикация София" ЕАД продължава изпълнението ремонтната и инвестиционната си програма за 2018 г. Целта е да се подобри надеждността на системата и да бъде гарантирано качественото топлоподаване през зимата, съобщават от дружеството.

През тази година топлоподаването се преустановява поетапно и за по-кратко време. Повече потребители ще имат топла вода по време на профилактиката в София.
 
От 3 до 20 юли се извършват ремонти по топлопроводите, захранващи кварталите "Лозенец", "Дианабад", "Изток", "Изгрев", "Гео Милев", "Яворов", Зоологическата градина и прилежащите сгради. От дружеството напомнят на абонатите в тези квартали, че топлата вода в този период ще бъде спряна.

Няма да бъде спирана топлата вода на кварталите - "Иван Асен II", "Подуене - център" и "Редута", както и на 320 сгради от кв."Лозенец". Благодарение на нововъведенията, те ще бъдат захранвани от друг топлоизточник по време на ремонтите.
 
От 2 юли до 2 август се подменят топлопроводите по ул. "6-ти септември". Топлата вода към 72 сгради в района ще бъде спряна. Потребителите са уведомени своевременно, съгласно законовите разпоредби.

Повече информация, както и списък на сградите, може да се намери на на адресите - www.toplo.bg, www.facebook.com/www.toplo.bg, и на телефон 0 700 11 111.

През юни са извършени плановите ремонти на тръбопроводите в кварталите - "Полигона", "Люлин" първа-десета част, "Надежда" пета и шеста част, "Обеля" и "Захарна фабрика". "Топлофикация София" ЕАД извърши реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. "Граф Игнатиев".

Топлопроводите в София са изградени основно през 70-80 години на миналия век и е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг и рехабилитация на участъците с повишена аварийност. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаляване на разходите при преноса на топлинна енергия.
 
"Ремонтите се правят в интерес на нашите потребители. Така ще намалеят авариите през зимата. Екипите ни полагат максимални усилия да приключат ремонтите по-бързо и да възстановят топлоподаването преди обявените срокове. Повече потребители ще могат да ползват топла вода по време на профилактиката, благодарение на нововъведенията, които направихме напоследък", заявяват от "Топлофикация София" ЕАД.