До 20 март трябва да приключи почистването на големите улици от купчините сняг
До 20 март трябва да приключи почистването на големите улици от купчините сняг / снимка: Sofia Photo Agency, архив
До 20 март трябва да приключи почистването на големите улици от купчините сняг
51399
До 20 март трябва да приключи почистването на големите улици от купчините сняг
  • До 20 март трябва да приключи почистването на големите улици от купчините сняг

До 20 март трябва да приключи почистването на големите улици от натрупаните купчини сняг в София. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като провери строежа на моста от кръстовището на две нива в с. Казичене. Тя допълни, че до края на март снегът ще се чисти и от по-големите вътрешноквартални улици.

От 2 април ще започне традиционното пролетно почистване на града. По време на пролетното почистване ще се премахват сметища и ще се правят оборки.

Кръстовището на две нива, което се строи на площадката на завода в Казичане е едно от петте такива кръстовища, финансирани със заем от ЕИБ. Това ще е първото завършено съоръжение от петте, като се очаква да е готово до края на май, а стойността му е 8 млн. лв. По време на строежа на кръстовището в кв. "Младост", движението ще се спира само за два дни по бул. "Андрей Ляпчев". Предстои издаването на разрешение за строеж и на кръстовището на две нива при Телевизионната кула, което трябва да започне да се изгражда до месец. Следващото по готовност е кръстовището на бул. "Иван Гешов" и бул. "Георги Софийски". Останалите две кръстовища на Гешов и Семинарията са в процес на проектиране.

Все още тече срокът за забележки по ремонта на ул. "Костенски водопад" в София. Това коментира още кметът по повод на второто пропадане на пътното платно по ул. "Костенски водопад", под която минава Десен Перловски колектор. Преди няколко месеца отново имаше пропадане на пътното платно, като фирмата изпълнител беше глобена.

До месец или два в София се очаква делегация от Катар, която да проучи възможностите за инвестиции в града. Това е било договорено по време на посещението на Йорданка Фандъкова в Доха, заедно с правителствената делегация. Кметът посочи, че бизнесът в Катар има интерес да инвестира в спа-центрове и луксозни хотели в София. От своя страна пък е възможно български експерти да се включат в изграждането на метрото в Доха, каза още Фандъкова.