/ Георги Димитров
Минути след като се събраха пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ), протестиращите от ТЕЦ "Марица 3"-Димитровград изпратиха преговорна група за среща с вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Демонстрацията е организирана от КНСБ. Освен представители на синдиката, пред министерството се събраха работещи и представители на ръководството на ТЕЦ-а.

Според организаторите на протеста има около 3000 души. Протестиращите развяват плакати с надписи: "Не убивайте българската енергетика", "Искаме работа, а не глад", "Трансформация, а не ликвидация" и други. Те носят и свещи като символ на проблемите на българската енергетика. Искането на протестиращите е за незабавно подновяване на работата на дружеството, което на 21 април беше затворено от екоинспекцията в Хасково.

Работниците в ТЕЦ „Марица 3" на протест: Блокираха центъра на София (СНИМКИ/ВИДЕО)

За БТА юрисконсултът Юлиан Семерджиев заяви, че централата е затворена неправомерно.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов каза, че настоящият протест не е политически. "Той е само и единствено за запазването на работните места на 250 човека от Димитровград", обясни той. Капитанов предупреди, че очакват резултати от срещата на вицепремиера или ще има по-сериозни действия, като евентуално нахлуване в министерството. 
БТА