времето жълт код
времето жълт код / НИМХ-БАН
Прогноза за времето на 10 декември, неделя
Жълт код заради очаквани силни пориви на вятъра е обявен в Сливен, Ямбол и още 14 области в България.

През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, и с него ще нахлува студен въздух.
 
Със застудяването дъждът по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието ще премине в сняг. На места там ще се образува и тънка снежна покривка.
През деня в тези райони ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост до 14-17 м/сек и пориви до 24 м/сек, показва справка на сайта на НИМХ към БАН.
 Сутринта валежите в повечето места ще спрат, най-късно в източните райони. През деня запад-северозападният вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее в по-голямата част от страната до слънчево. Температурите към 14.00 ч. ще са между 2 и 7 градуса, ще продължат да се понижават.
 
Атмосферното налягане ще се повишава и в края на деня вече ще е около средното за месец декември.

В понеделник - 11 декември, и във вторник - 12 декември, ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от югозапад. Температурите ще се повишат бързо и във вторник максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg