/ / Thinkstock/Getty Images
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен, съдът наложи наказание от 5 год. „лишаване от свобода“ на Атанас М. (на 49г. от гр.Сливен). Той е подсъдим за това, че в периода от 03.07.2000г. до 06.06.2008г. в гр. Елена, обл. Велико Търново и в Сливен е извършил сделки с недвижимо имущество и след 03.04.2004 г. до 06.06.2008 г. е прикривал произхода на имущество и действителните права върху имущество на обща стойност – 1 129 761 лв., като деянията са извършвани при условията на продължавано престъпление, като всички изпълнителни деяния са извършени повече от два пъти, средствата и имуществата са в особено големи размери, случаят е особено тежък и дееца е знаел към момента на получаването им, че същите са придобити чрез извършени от него тежки умишлени престъпления.
 
На Атанас М. е наложена и „глоба“ в размер на 10 000 лв. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Със същата присъда е наложено наказание от 4 год. „лишаване от свобода“ на Емил Т. (на 42 г. от гр. Сливен). Той е подсъдим за това, че в периода от 03.04.2004г. до 06.06.2008г. в Сливен, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на едноличен собственик на търговско дружество, от свое име, но за сметка и със средства предоставени от Атанас М. е спомогнал за преобразуването на общо 548 556 лв.

Чрез влагането им за придобиване на дълготрайни материални активи на дружеството, като деянието е извършено повече от два пъти, случаят е особено тежък, средствата и имуществото са в особено големи размери и дееца е предполагал към момента на получаването им, че същите са придобити, чрез извършени от Атанас М. тежки умишлени престъпления – престъпление.

На Емил Т. е наложена и „глоба“ в размер на 10 000 лв.

Затвор за мъж за разпространение на метаамфетамин

Със същата присъда е наложено и условно наказание в размер на 3 год. „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с 5 год. изпитателен срок на Ваня М. (на 47 г. от гр. Сливен). Тя е подсъдима за това, че в периода от 15.11.2004 г. до 18.11.2005 г. в Сливен е извършвала сделки с недвижимо имущество на стойност 350 088 лв., като деянията са извършвани при условията на продължавано престъпление, като деянието е извършено два пъти, случаят е особено тежък и средствата и имуществото са в особено големи размери и дееца е предполагал към момента на получаването им, че същите са придобити, чрез извършени от Атанас М. тежки умишлени.

На Ваня М. е наложена и „глоба“ в размер на 10 000 лв.

И тримата осъдени ще трябва да заплатят в полза на държавата равностойността на липсващия предмет на престъплението.

Средствата, предмет на горепосочените престъпления са придобити от Атанас М. в резултат на извършени множество тежки умишлени престъпления – принуда, изнудване, участие в организирана престъпна група, склоняване на трети лица към проституция с користна цел, използване на хора пострадали от трафик на хора за развратни действия, набиране, транспортиране на отделни лица и превеждането им през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия и други.