/ Община Сливен
Кметът Стефан Радев официално даде старт на санирането на блок 33 в квартал „Българка“, съобщиха от Общината. Жилищният обект е 49-ят поред от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Общинската субсидия за читалищата в Сливен се увеличава с 50%

„В Сливен ще има още един красив и комфортен за обитаване блок.
Тепърва ще усетите намалението на разходите за топлоенергия и ще се радвате на по-уютна и модерна среда за живеене.

Пожелавам ви бързо и безпроблемно да завършат строителните дейности и накрая всички да се поздравим с още един успешно приключил проект. На добър час!“, заяви Стефан Радев по време на срещата си с жителите на блока.

Общинските съветници гласуват проектобюджета на Община Сливен за 2020 г.

Кметът призова живущите и строителите да си сътрудничат за по-качествено и в срок изпълнение на ремонтите по сградата.
На жилищния блок предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете.

Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Срокът за приключване на дейностите е 180 календарни дни.

Приеха новия план за защита при бедствия в община Сливен

Изпълнител на обекта е „Пи Ес Пи“ ЕООД, строителен надзор ще упражнява „ИВТ Консулт“ ЕООД. Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.