Окръжен съд Габрово
Окръжен съд Габрово / DarikNews.bg
Съдът в Ямбол определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на молдовския гражданин Георги К. за извършена контрабанда на стоки за търговски цели в големи размери.

На 02 май 2017г. е започнало досъдебно производство от Митница Бургас, под наблюдението на Окръжна прокуратура Ямбол, за това че, около 03:00 часа същия ден на ГКПП - Лесово, от Република Турция към Република България товарен автомобил „Мерцедес“, собственост на Георги К.-гражданин на Р.Молдова е пренесъл  4 494 бр. парфюми от различни.

 Според заключението на назначената и изготвена по делото оценъчна експертиза, стойността на пренесените без знанието и разрешението на Митницата стоки, е 41 742 лв. Наказанието, предвидено за квалифицирана контрабанда е от 3г. до 10г. „лишаване от свобода“ и „глоба“ от 20 000лв. до 100 000лв., като предметът на престъплението и превозното средство, послужило за превозването на стоките се отнемат в полза на държавата.   

С постановление от 03 май 2017г. обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа, а на следващия ден Окръжна прокуратура гр.Ямбол е направила искане пред Окръжен съд - гр. Ямбол за вземане на постоянна мярка за неотклонение „3адържане под стража“.

Определението на Окръжен съд Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.