Задържаха 8 крадци, извършили 32 взломни кражби в Ямбол
Задържаха 8 крадци, извършили 32 взломни кражби в Ямбол / ОДП-Ямбол
Банда от осем крадци задържаха ямболски криминалисти, съобщи в интервю за Дарик комисар Димитър Ангелов, директор на ОДП- Ямбол. Общо 32 взломни кражби на скъпа техника, електроуреди, компютри, маркови велосипеди и други вещи са извършени от криминално проявените крадци. Откраднатите вещи са на обща стойност около 19 000 лева. Кражбите са извършени от частни домове, гаражи и тавански помещения в Ямбол. Сред откраднатото са 12 велосипеда, триизмерен лазерен нивелир на стойност около 4000 лева, телевизори, автомобилни гуми и др..

За извършването на 22 от кражбите е арестуван 30-годишният А.С. от Ямбол, който в момента е задържан за 24 часа. Той е криминално проявен и осъждан. Останалите разкрити 10 взломни кражби са извършвани от група от седем момчета, между които и трима непълнолетни от Ямбол. Задържаните са признали, че са предлагали откраднатите вещи в цяла Югоизточна България на цени десеткоратно по-ниски от действителните. Няколко полицейски групи продължават да изземват купените откраднати вещи в Ямбол, Сливен и Бургас.

Работата по доказване на престъпленията продължава. По всички случаи са образувани досъдебни производства. В момента текат разпити пред съдия на задържаните, каза комисар Ангелов. Полицията ще поиска постоянна мярка „задържане под стража” за крадците. Служители от РПУ – Ямбол ще върнат откраднатите вещи на собствениците им.