Внесоха подписка за закриване на интерната в Драгоданово

Драгоданово
Драгоданово / Дарик Сливен
Жителите на село Драгоданово настояват за закриване на Социално-педагогическия интернат в селото.  Веселин Вълев и кмета на Драгоданово  Станчо Станчев внесоха подписка в областна администрация Сливен за преустрояване на сградата в Дом за възрастни хора.

„Базата е подготвена и с много минимални средства тя ще бъде преустроена”, коментира пред Дарик Веселин Вълев. Протестът е след като техен съселянин беше открит мъртъв в изоставена къща. Жителите твърдят, че момичетата от интерната предлагат секс услуги, че настанените в интерната около 30 деца безконтролно излизат от сградата, крадат, държат се непристойно, проституират, нападат възрастни хора и животни, и вандалстват.

  До момента подписката е подписана от 343 жители.

„Очаква се държавните институции да вземат разумното решение  мерки, в противен случай хората ще обявят гражданско неподчинение”, добави още Вълев. Подписката е адресирана до председателя на Народното събрание, министрите на вътрешните работи и образованието на науката.

Питане към парламента е поставен и от народния представител от Сливен Петър Петров.

Омбудсманът Мая Манолова пристига в Сливен на 23 май, вторник и заедно с  представители на други институции и министерството на образованието ще обсъдят казуса.