В Сливен бе даден старт на Националната кампания „Детската безопасност – споделена грижа и отговорност“
В Сливен бе даден старт на Националната кампания „Детската безопасност – споделена грижа и отговорност“ / ОА - Сливен

БЧК – Сливен в партньорство с областна администрация дадоха началото на кампанията „Детската безопасност – споделена грижа и отговорност“ в област Сливен. Младежите от БЧК показаха как се оказва първа медицинска помощ при различни инциденти. Демонстрацията наблюдава заместник-областният управител Огнян Арабаджиев.

Особен интерес у гражданите предизвика тестването с т. нар. алкоочила. Те симулират виждане с различен промил алкохол и позволяват на трезва глава да се разбере как изглежда светът след употреба на алкохол.

Държавната агенция за закрила на детето обяви 2014-та за година на правата на децата в България. Предвиждат се информационни кампании, детски конкурси, конференции, дискусии и срещи между отговорните за децата институции в различни градове в страната.

 

Дейностите в рамките на кампанията са провеждане на национален конкурс за детска рисунка и фотография/фотоколаж на тема „Победи опасността” за деца от 5 до 18 години. Организира се и конкурс за реализация на инициативи, програми и проекти по превенция на рисковете от злополуки и наранявания при деца. Конкурсът е за училища, читалища, детски градини, клубове и школи за деца, домове за деца, лишени от родителска грижа и неправителствени организации.