Ученици поеха Областна администрация - Сливен за един ден
Ученици поеха Областна администрация - Сливен за един ден / Областна администрация

Дванадесетокласничката Стиляна Вълканова днес е управител на област Сливен за един ден. Съучениците й Мария Митева и Милен Маринов станаха, съответно, заместник-областен управител и секретар на областна администрация. И тримата са ученици в ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен и поеха управлението на областта в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”.

Временната управа разгледа сайта на областна администрация и даде брифинг на журналисти от регионални и национални медии. До края на работния си ден учениците ще се запознаят с основните функции на управленските позиции, които заемат.

Сливен да има повече зелени площи, да се оправят улиците и да се осветят всички квартали – с това ще се заемат тримата администратори, ако животът ги постави наистина на мястото на управляващи областна администрация – това казаха учениците за Дарик.

Целта на инициативата „Мениджър за един ден”, която се провежда в Сливен за седма поредна година, е да се създаде и поддържа тясна връзка между образованието и практическото обучение на младите хора, както и да приложат на практика получените в училище знания. Всяка година над 100 страни се включват в инициативата.