Три пожара през почивните дни
Три пожара през почивните дни / Дарик Сливен, архив

Късо съединение в перална машина е довело до пожар в апартамент в кв. „Дружба” в Сливен, съобщават от полицията. Инцидентът станал на 26 декември, около 15,25 часа От късото съединение се е запалил вграден гардероб. Пожарникарите не са допуснали огънят да се прехвърли в другите стаи на жилището. Унищожено е имущество и опушени стени. Пострадали няма. Жилището е под наем, обитавано от 42-годишен мъж.

Техническа неизправност в горивната система е предизвикала пожар в лек автомобил “Фиат Брава”. Автомобилът е собственост на 29-годишен мъж от Сливен.  Пострадали няма. Унищожени са ел.кабели, гумени съединения и акумулатор. Пожарникарите са успели да спасят автомобила.

 

На 24 декември, около 17,50 часа е  възникнал пожар в пластмасов контейнер за отпадъци в Нова Загора, до училище "Кирил и Методий".  Съобщението е получено в РС „Пожарна безопасност и защита на населението” в Нова Загора в 18,08 часа, произшествието е ликвидирано в 18,18 часа. Пострадали  няма. Унищожен е контейнерът. Причината за пожара е изхвърлена незагасена жарава.