Трансграничен проект обсъждат съветниците в Стралджа
Трансграничен проект обсъждат съветниците в Стралджа / netinfo

Отчетът за изпълнение на проекти и оперативни програми за 2009 г. ще представи кметът на община Стралджа Митко Андонов на сесията на Общински съвет на 26 ноември. Съветниците ще разгледат също докладна записка относно разработване, кандидатстване и изпълнение на проект по Програма за Трансгранично сътрудничество „Стралджа и Сулоглу - пътуване отвъд границите" и информация за съвместната дейност на РПУ и общинска администрация за опазване на селскостопанската продукция в общината.

Очаква се на заседанието да бъде приета  общинска Програма за опазване на околната среда, както и мерки за намаляване вредното влияние на излъчване енергия от ЕМП/ретранслатори/ на мобилните оператори, монтирани върху и в непосредствена близост до жилищните блокове в града. Д

обиване на дърва за огрев съгласно одобрения  лесоустройствен план за 2010 г. е другата тема по която ще дебатират съветниците, за да вземат и решение за извършване на услугата в общината.

В подготовка на сесията на 20 и 23 ноември ще заседават Комисиите по устройство на територията и по общинска собственост към Общинския съвет.