Тази вечер връчват наградите на Община Сливен
Тази вечер връчват наградите на Община Сливен / netinfo
Александър Морфов, Стефан Лисицов и Димитър Шейретов - носителите на традиционните награди на Община Сливен, ще получат призовете си тази вечер на тържествен концерт-спектакъл в голямата зала на ДТ „Ст. Киров”.

Александър Морфов е носителят на наградата за изкуство и култура „Добри Чинтулов”. Морфов е роден през 1960 година в Сливен, където прекарва детските, ученическите и младежките си години. Завършва куклено-театрална режисура във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов". Известен е като театрален режисьор и филмов актьор. Бил е директор на Народния театър „Иван Вазов”. Носител е на много наши и международни награди.

Стефан Лисицов е носителят на наградата „Д-р Иван Селимински”. Ученият е избран заради неговия принос в изучаването, опазването и популяризирането на историческото наследство на Сливенския край. Стефан Георгиев Лисицов е роден в Сливен. Завършва гимназия „Добри Чинтулов" и СУ „Св. Климент Охридски", специалност „История" с профил „Археология".

Димитър Шейретов е тазгодишният носител на наградата на община Сливен за стопанска инициатива на името на Добри Желязков. Шейретов е управител на строителна фирма, изградила през последните три години обекти в страната; извършва строителни и ремонтни работи на територията на община Сливен.