Стралджанското СОУ „П. Яворов” изпрати своите абитуриенти
Стралджанското СОУ „П. Яворов” изпрати своите абитуриенти / Общински пресцентър Стралджа

18-те  абитуриенти  на СОУ ”П. Яворов” в Стралджа казаха „Сбогом” на родното училище. Вълнуващата церемония събра  ученици, учители и родители. Гости на празника бяха Митко Андонов, кмет на общината, Мария Толева, зам.-кмет, Боряна Атанасова, председател на Училищното настоятелство.

„Ден за радост, но и ден за тъга” - определи изпращането на випуск 2012 директорът Валентина Маринова, която припомни с колко труд, любов и настойчивост са обучавани 12 години учениците в училището и с колко надежди се изпращат сега.

Зрелостниците Гергана Митева и Димитър Андонов, от името на випуска, казаха: „Днес, пред прага на живота, ние се чувстваме  толкова развълнувани, колкото бяхме и в първия учебен ден пред прага на училището!”.

Кметът на общината Митко Андонов се обърна към абитуриентите: „Аз вярвам, че всеки от вас ще намери попрището, където ще бъде най-полезен за себе си и за обществото. Сигурен съм, че не малко от вас ще продължат образованието си. Моята мечта е след дипломирането да се върнете в Стралджа, защото имаме нужда от вас. Други ще се реализират на трудовия пазар. Имам основание да твърдя, че нашият град съвсем скоро ще дава сериозни  възможности за това. Трети ще се посветят на семейството. Пожелавам им много любов и деца. За да се множи българския род!”.