Срокът за приемане на заявления за лични асистенти се удължава
Срокът за приемане на заявления за лични асистенти се удължава / Dariknews.bg, архив

Удължава се срока за приемане на заявления за ползване на услугата и кандидатите за лични асистенти в община Сливен.

За потребители на социалната услуга могат да кандидатстват хора с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, семейства на деца с увреждания и самотно живеещи тежко болни лица.

Всеки кандидат за потребител на социалната услуга „Личен асистент" следва да представи заявление за кандидатстване за потребител на услугата /по образец/, приложение №1 А, копие от документ за самоличност /,експертно решение на ТЕЛК / НЕЛК /копие /, медицински протокол на ЛКК /копие /, удостоверение за настойничество / попечителство//копие /. На всички кандидат-потребители ще бъде изготвена социална оценка на индивидуалните потребности.

Въз основа на полученият брой точки от оценката, комисия, назначена със заповед на кмета на Община Сливен ще изготви списък с класираните кандидат-потребители в низходящ ред, който ще бъде изнесен на информационното табло в центъра за административно обслужване на Община Сливен.

На потребителите на услугата „Личен асистент" ще бъде осигурен достъп до интегрирани почасови услуги за социално включване в общността или в домашна среда.

Документите за кандидатстване се приемат в Центъра за административно обслужване на граждани в Община Сливен до 20 май.