Сливен отново събира талантливите деца на България
Сливен отново събира талантливите деца на България / Дарик Сливен

106 деца от цяла България, от Сърбия и от Черна гора ще участват в седмото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон". Фестивалът ще се проведе по традиция на Цветница - 27 и 28 март. На двете сцени на Военния клуб ще участват само индивидуални изпълнители, разделени в четири възрастови групи:  І гр. - от 5 до 8 години; ІІ гр. - от 9 до 12 години; ІІІ гр. - от  13 до 15 години и ІV гр. - от 16 до 20 години.  През 2010 г. в І гр. Те представят репертоар от 2 песни, като едната задължително е българска. Журират Панайот Панайотов, Хайгашот Агасян, Валентин Пензов, музиканти и журналисти от Сливен.

Фестивалът е в календарите на три министерства - на културата, на образованието и науката и на военното министерство. Финансирането на проявата тази година обаче е изцяло от Община Сливен.

„Цветен камертон" отсъжда една голяма награда - статуетка „Цветен камертон" /дело на сливенския скулптор Николай Султанов/, придружена с парична награда, както и награди във всички възрастови групи в различни категории.
Галаконцертът е на 28 март от 20.00 ч.

Организатори на фестивала са община Сливен, Детски комплекс Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм", Военен клуб - Сливен и Сдружение „Цветен камертон".