Разясняват ползите от американските бази в Сунгурларе
Разясняват ползите от американските бази в Сунгурларе / Darik news

Продължават разяснителните срещи с населението от района на полигон Ново село във връзка със съвместното ползване на базата от наши и американски военни. Днес от 17.00 часа в читалището на град Сунгурларе, област Бургас, ще се проведе поредната от тях. В нея ще участват областният управител Христина Чолакова, зам.-министърът на отбраната Радослав Бозаджиев, експерти от МО и от Генералния щаб на Българската армия, представители от посолството на САЩ.

Инициативата е по проект „Информационен форум по въпросите на съвместното ползване на военните съоръжения от Българската армия и американските въоръжени сили на базите в Ново село и Граф Игнатиево. Той се реализира от Фондация Инициатива за евроатлантическо образование съвместно с Посолството на САЩ, Министерството на отбраната и Генералния щаб на Българската армия.

Досега такива срещи се проведоха в село Мокрен и град Котел, като предизвикаха широк обществен интерес и дискусии за ролята на гражданско-военните отношения и мястото на базите в процеса на трансформация на Българската армия.