Разкриха нарколаборатория в Сливен
Разкриха нарколаборатория в Сливен / Дарик Сливен

Нарколаборатория е разкрита в къща в Сливен, съобщиха от полицията. Двама мъже на 27 и 29 години са задържани в момент на производство, а други четирима в момент на купуване на пико, уточни директорът на ОДМВР Сливен комисар Чавдар Божурски. 29–годишният мъж с инициали С. Т.Ш е криминално проявен, рецидивист. Излязъл е отскоро от затвора, където е излежавал 1,5 година за производство на наркотични вещества. Той е задържан за 24 часа. Предстои да му бъде искана прокурорска мярка „задържане под стража” за 72 часа, а в понеделник в съда ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража”.

Другият мъж, който му е помагал, също има криминално досие, той обаче ще мине като свидетел по делото, информира зам.-окръжният прокурор Дияна Стоева.

Иззети са 40 грама ситнетично вещество, което при направения тест е реагирало на метаамфетамин; подвижна лаборатория за производство на синтетични вещества, съдържаща колби, термометри, тави за изпарения, прекурсори и химични вещества, солна и фосфорна киселина, йод на кристали, полиетиленови торбички с остатъци от червен фосфор. Производството е предназначено за задоволяване на местния пазар. Образувано е досъделно производство. Работата по изясняване цялостната дейност на наркопроизводителите продължава.

През тази година това е втората разкрита нарколаборатория на територията на Областна дирекция Сливен. През 2013 година са били разкрити четири лаборатории, добави още комисар Божурски