/ Снимка: Дарик, архив
Иззеха контрабандни цигари, разкрита е кражба на дърва и е започнато бързо производство за управление на нерегистриран автомобил по време на специализирана операция на полицията в Нова Загора. 

Хванаха системен нарушител в момент на транспортиране на незаконна дървесина

Акцията е осъществена на 29 март, с цел противодействие на конвенционалната престъпност, насочена срещу личността и имуществото на гражданите. Извършени са проверки на 71 лица и 46 автомобили и превозни средства с животинска тяга.

В хода на операцията на път ІІ-66 полицейски екип е забелязал натоварена с дърва каруца. При проверката се установява, че товарът е обект на кражба от ,, Напоителни системи“-Сливен. Задържани са двама мъже на 23 и 25 години от град Нова Загора.

35 шофьорски книжки са отнети за седмица в Сливенско

При извършване на проверка в дома на 70-годишен мъж в село Пет могили са намерени и иззети 1600 къса цигари, без акцизен бандерол.

В центъра на село Радецки е спрян за проверка мотопед 4 „Рiaggio“, който не е регистриран по надлежния ред. Констатирани са общо 24 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината.