Разкриха две лаборатории за култивирано отглеждане на канабис в Сливен
Разкриха две лаборатории за култивирано отглеждане на канабис в Сливен / ОДВМР Сливен

Две лаборатории за култивирано отглеждане на канабис разкриха сливенските криминалисти. След проведена специализирана полицейска операция на 9 февруари около 15 часа  е задържан 50 годишен криминално проявен мъж в момент на култивирано отглеждане на канабис в избено помещение на къща, намираща се в Сливен.

При извършения оглед  са открита лаборатория, с изградена напоителна, климатична и отоплителна система, с намиращи се в нея 240 стръка канабис, отглеждани в саксии. В съседна постройка на същия имот е открита втора лаборатория с 250 саксии- с растения от  канабис. В друга постройка са намерени и иззети 13 броя буркани с различна вместимост, на половина пълни със суха зелена листна маса, реагираща на полевия тест на канабис.

 След последвали процесуално-следствени действия в апартамент,  на ул."Ал.Стамболийски" са иззети около 2 кг.суха зелена листна маса, която при направения полеви тест, реагира на канабис , около 2 гр.бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, електронна везна, незаконно притежавана карабина „Щаер" М95 и 20 броя патрони калибър 7/64.

Като съучастници на мъжа са задържани още трима души, живущи в частния имот- мъже на 26 и 27 години и жена на 36 години, съобщиха от ОДМВР Сливен.

Образувано е досъдебно производство.Продължава работата по изясняване на цялата престъпна дейност на лицата.