/ iStock/Getty Images
Пътната полиция в Сливен отчита добра подготовка на автомобилите за зимния сезон, съобщиха от ОД на МВР.

В рамките на акцията "Зима - безопасно шофиране през зимата" проверяващите са констатирали, че голяма част от водачите са оборудвали изключително добре своите автомобили за движение при зимни условия. Това се потвърждава и от провелите се вчера две операции по метода "Широкообхватен контрол" в Нова Загора и Твърдица. Всички 130 проверени превозни средства отговарят на изискванията - изправни светлини, дълбочина на грайфера равна на 4 мм или по-голяма, изправни системите за почистване на стъклата, оборудването на автомобила със задължителните триъгълник, жилетка, аптечка, пожарогасител.

Констатираните 44 нарушения са предимно за неизползване на обезопасителни колани от водачи и пътници, превишаване на скоростта и нередовни документи. Съставени са 13 акта и 31 фиша. По време на операцията са връчени 19 електронни фиша за превишаване на скоростта.

Акция "Зима" продължава до 30 ноември. Засилен остава контролът за скорост, употреба на алкохол, наркотици и правоспособност, припомнят от областната полиция.